Акценти
Начало / Спорт / СКШ „Плевен XXI“ провежда този уикенд второто издание на шахматната верига Купа „Евроинс“

СКШ „Плевен XXI“ провежда този уикенд второто издание на шахматната верига Купа „Евроинс“

шах (3)На 15 и 16 ноември в клуба на бул. „Скобелев“ 20 ще се състои вторият турнир от веригата „Купа Евроинс“. Партиите от първия кръг ще стартират в 10:00 ч. в съботния ден, когато ще се изиграят първите 4 кръга и в двете групи.
Право на участие имат шахматисти с българско ело под 2300 за група А, и начинаещи до 10 години за група Б. Според регламента турнирът ще се проведе по Швейцарска система в 7 кръга, при контрола 60 минути на състезател за цялата партия. Турнирът ще важи за български рейтинг.

Предвидени са 6 парични награди: за първите трима в крайното класиране на група А , женска награда, както и награди за най-добре представили се състезатели в групата на 10 и 14- годишните.  Предметни награди и грамоти ще получат заелите първите три места в група Б, както и най-малкият участник в турнира. Победителят от група Б ще придобие право да се състезава занапред в група А.

Очаква се в надпреварата да се включат около 40 любители на древната игра от Плевен, Ловеч и Велико Търново.
Носителят на Купа Евроинс за 2014 година ще стане известен след изиграването и на третия турнир от веригата, който ще се проведе през месец декември.
Заявки за участие се подават на еmail: [email protected]

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...