Акценти
Начало / Последни новини / Селекцията на Момчил Челестинов без проблеми в Мездра

Селекцията на Момчил Челестинов без проблеми в Мездра

Юношите старша възраст на плевенският Спартак надиграха с 4:2 като гост връстниците си от Локомотив /Мездра/. Двубоят от 10-ия кръг футболната А група на зона Велико Търново. Възпитаниците на треньора Момчил Челестинов тотално надиграха съперника. Имаха възможности за още голове, но Мартин Бакалов и Фердо Стефчов ги проиграха. Още до 5-ата минута можеше да водят с 3:0. Спартаковци пренесоха играта в половината на противника си. Заредиха се атака след атака. Скоро и резултатът бе на лице. В 12-ата минута Кристиян Иванов получи топката зад защитата на съперника и технично прехвърли вратаря за 1:0. Три минути по-късно Иван Давчев надбяга бранителите и насочи топката под плонжа на стража на Локо – 2:0. В 40-ата минута Мартин Бакалов направи преднината на плевенчани категорична след самостоятелен пробив.

Секунди преди почивката разконцентрираната защита на Спартак допусна съперник да намали на 3:1. Всичко обаче отиде на халос за локомотивци в 60-ата минута, когато си вкараха автогол. Четвърт час по-късно мудните действия на плевенските бранители доведоха до крайното 4:2. Отличен мач за полузащитникът на плевенският тим Кристиян Аначков. Единственната неприятност за отбора бе тежката контузия на Никола Ванков. В 80-ата минута той се сблъска със съперник, който го удари в опорния крак. Резултатът – извадено коляно.

„Доволен съм не само от победата, но и от начина по който я постигнахме. Допуснахме някои грешки, но това е нормално на тази възраст. Все пак момчетата сега се изграждат като футболисти. Неприятното е, че губим Никола Ванков до края на първенството. По-важното е момчето да се възстанови напълно“, коментира Челестинов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...