Акценти
Начало / Крими / Седмина незаконни дървосекачи с моторни резачки спипаха край Къртожабене

Седмина незаконни дървосекачи с моторни резачки спипаха край Къртожабене

При специализирана полицейска операция за незаконен добив на дървесина полицаи от Второ РУП –каруца-с-дърва Плевен са засекли в местността Отвъдно бейско край плевенското село Къртожабене група незаконни дървосекачи. Те са заловени в момент на сеч с три моторни резачки. Наблизо били спрени и девет каруци, натоварени с 15 куб.м церова дървесина.

Полицаите са иззели резачките, а каруците с дървесината са предадени на отговорно пазене в кметството в село Къртожабене. При извършената справка е установено, че петима от дървосекачите са от село Дисевица, а двама от Плевен. От извършителите са снети обяснения. Извършен е оглед на местопроизшествието от разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство и е уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура – Плевен.

Специализираната полицейска акция, извършена съвместно със служители на Държавно горско стопанство, е проведена на 1 юли от 14 до 22 часа на територията на селата Ясен, Търнене, Дисевица и Къртожабене, уточняват от полицията в Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...