Акценти
Начало / Култура / Седем от Езиковата в Плевен участваха в Националния кръг на Многоезичното състезание

Седем от Езиковата в Плевен участваха в Националния кръг на Многоезичното състезание

Седем ученици от Езиковата гимназия  участваха в Националния кръг на Многоезичното състезание за учебната 2012-2013г., който се проведе в Благоевград. Те се състезават за призови места с общо 137 ученици от цяла България. До края на следващата седмица ще стане ясно класирането от националния кръг на състезанието, научихме от Грета Димова, зам.-директор на ГПЧЕ – Плевен.

Плевенските ученици, които се състезават за призовите места са Кристина Ценова – 11а клас – Английски език-Немски език, Деница Димитрова – 11в клас и Бояна Тодорова – 10 в клас – Английски език-Руски език, Ясна Мускова – 11 г клас – Немски език – Английски език, Йоанна Цекова – 11 е клас – Френски език – Английски език,  Здравко Петров – 11 ж клас и Яна Василчева – 10 ж клас –Испански език – Английски език.

До националния кръг те достигнаха след оспорван областен кръг на състезанието. В него още трима участници се представят отлично и събират необходимия брой точки от писмените работи, за да продължат в следващия кръг, но не успяват да сформират група. Според регламента трябва да има 10 класирани ученици от  цялата страна, за да се състави група и да се проведе националния кръг на състезанието за тази езикова комбинация, обясни Димова.

Многоезичното състезание  е за всички ученици, изучаващи английски, немски, френски, испански и руски езици и се провежда върху три основни компетентности– слушане с разбиране, четене с разбиране и създаване на текст в една възрастова група: за ученици от Х и ХІ клас. Изписаният на първо място език е този, който участниците изучават в училище като първи чужд език и на който пишат! Слушането и четенето са на изучавания втори чужд език. Форматът е еднакъв и за двата кръга- писмен тест. Работите са анонимни. Времетраене – около 150 мин.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...