Акценти
Начало / Последни новини / Северозападната В група стартира с битка Роберт Петров – Красимир Бислимов

Северозападната В група стартира с битка Роберт Петров – Красимир Бислимов

Новият сезон на Северозападната В аматьорска футболна група започва със сблъсък между бивши треньори на Спартак /Плевен/. Става въпрос за Роберт Петров и Красимир Бислимов. Двамата водят в момента съответно Бдин /Видин/ и Вихър /Славяново/. Тегленият преди малко жребий в Зоналния съвет на БФС – Велико Търново отреди именно тези два отбора да са съперници в първия кръг на сезон 2016-2017 г. С оглед на останалите двойки, мача във Видин се явява дербито на кръга.

„Желанието ми беше да започнем шампионата срещу силен съперник. Доволен съм, че се получи. Вихър е сериозен тим и двубоят ще бъде тежък за нас. Целта обаче е ясна – победа“, коментира Петров.069роберт петров

Колегата му също посрещна хладнокръвно волята на жребия.

„Бдин е един от най-силните отбори в групата. Традициите им показват, че винаги са имали апетити към челните позиции на В група и изкачване в професионалния футбол. Стартираме срещу възможно най-трудния противник. Място за страх обаче няма. Ще отидем във Видин с мисълта да спечелим трите точки. Но това ще е целта ни във всеки двубой от първенството“, категоричен е Бислимов.

Жребият отреди тежък старт и за другите отбори от Плевенска област. Ювентеус /Малчика/ започва с гостуване в Свищов срещу третия от миналия сезон – Академик. Новакът Мизия /Кнежа/ ще дебютира в монтанското село Ерден срещу амбицирания за първото място състав на Кариана. Партизан посреща в Червен бряг едноименния тим от град Павликени. Най-лесна като, че ли изглежда задачата на Левски /Левски/, който приема другия новак Ком /Берковица/. През новото първенство в Северозападната В група ще се състезават 15 отбора. Останалите двойки са: Литекс /Ловеч/ – Първа атомна /Козлодуй/ и Севлиево /Севлиево/ – Трявна /Трявна/. Янтра /Габрово/ ще почива. Всички срещи ще се играят на 14 август, неделя от 18:00 часа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...