Начало / Последни новини / Световния ден на ходенето отбелязваме тази неделя в парк „Кайлъка”

Световния ден на ходенето отбелязваме тази неделя в парк „Кайлъка”

За поредна година Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето, която ще се проведе на 3 октомври 2021 г. (неделя) от 9.00 до 11.00 часа. Всички желаещи могат да тръгнат по избран от тях пешеходен маршрут и в района на Моста в парк „Кайлъка“ да получат талон за участие в томбола. Възможните маршрути са: Моста – Бригадирска поляна, Моста – крепостта „Сторгозия“ – Бригадирска поляна, Моста – крепостта „Сторгозия” – Попската скала – Тотлебенов вал – Бригадирска поляна. От 10.30 до 11.30 часа в района на Бригадирската поляна участниците могат да пуснат едната част от талона в урна. Томболата ще се изтегли на 4 октомври от 11.00 часа пред Туристическия информационен център в Градската градина в присъствието на журналисти, като номерата на печелившите талони ще бъдат оповестени и на фейсбук страницата „Спорт в Плевен“. Получаването на наградите ще става пред Туристическия информационен център в срок до 9 октомври, събота, включително, срещу втората част от талона.

Националната проява Световен ден на ходенето се организира за 29-и пореден път от Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява под патронажа на министър Андрей Кузманов.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Присъединете се към инициативата на Българската федерация „Спорт за всички“ – Световен ден на ходенето`2021 и предайте щафетата като послание за насърчаване на повече хора към системни спортни занимания, здравословен начин на живот и популяризиране на спорта за всички.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...