Начало / Последни новини / Сашо Дяковски: Петър Петров даде свобода на Ямбол

Сашо Дяковски: Петър Петров даде свобода на Ямбол

„С назначаването му за старши треньор на Ямбол, бившият ми съотборник Петър Петров внесе спокойствие в отбора и даде нужната свобода. Смятам, че това са основните фактори, които доведоха до подобряването на представянето на Ямбол, който е качествен отбор“. Това заяви наставникът на баскетболния Спартак /Плевен/ – Александър Дяковски.

Утре воденият от него тим е домакин на едноименният състав от южния град, който е 8-и в класирането. Двубоят е от 26-ия предпоследен кръг на редовният сезон на Националната баскетболна лига при мъжете. Двата отбора излизат в 18:00 часа в зала „Балканстрой“. С оглед на развоя на първенството изглежда, че спартаковци ще имат привидно лесна задача. Дяковски обаче категорично опровергава подобна теза.

„Ямбол беше един от най-трудните ни съперници през този сезон. Разменихме си по една победа, като нашата я спечелихме с цената на много усилия и нерви. Основната причина за въпросните тежки двубои бе в нас – не играхме както можем“, анализира плевенският треньор.

Според него Спартак трябва да излезе за предстоящият двубой максимално концентриран. „Не само победата е важна. Трябва да покажем силна игра за да влезем с настроение и оптимална форма в плейофите. Така ще покажем различно лице от това в последните два кръга“, уточни Дяковски.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...