Акценти
Начало / Общество / Сагата с изграждането на обходния път на Бохот предстои да се реши

Сагата с изграждането на обходния път на Бохот предстои да се реши

Бохот

Сагата с изграждането на обходния път на село Бохот предстои да се реши. Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков е провел среща с арендатора, който е успял да откупи и последния частен имот, през който трябва да мине пътят. „Арендаторът беше настроен положително и обеща да ни предостави част от имотите, за да изградим и другата част от пътя”, поясни Стойков. Още 22 000 лева е предвидила Общината за реализиране на отсечката, която трябва да свърже изградения вече общински път със Стопанския двор. Така ще бъде отклонен трафикът на тежките камиони, превозващи зърно, които от няколко години преминават по ул. „Христо Ботев” в селото на път за Стопанския двор и тормозят живеещите в близост хора.

Тежките 50-тонни камиони са изровили улицата, от вибрациите къщите на хората са се пропукали, а през лятото положението е още по-нетърпимо заради облаците прах след камионите. Заради проблема хората излязоха на протест миналото лято и настояваха кметът на Община Плевен да изпълни обещанието си да бъде изграден обходен маршрут за тежките возила.

По предварителни разчети пътят трябва да е готов до лятото на тази година, уточни Стойков. Вече са подадени документите до съответните органи и се чака решението им.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...