Акценти
Начало / Избори / Избори 2017 / Румен Петков: Предлагаме на Плевен добрия, почтения, предсказуемия избор

Румен Петков: Предлагаме на Плевен добрия, почтения, предсказуемия избор

Днес Коалиция „ПП АБВ – Движение 21” регистрира в РИК-Плевен листата си за 15 Многомандатен избирателен район – Плевен.

„Успяхме да структурираме една много добре балансирана листа и  в трите основни направления – възрастова структура, териториална разположеност и равнопоставеност на половете”, каза пред журналисти веднага след подаването на документите Румен Петков, който е водач на листата. Той специално подчерта  професионалната тежест на листата. „Вътре има хора , които са със солидни професионални биографии – хора от социалната сфера, юристи, хора свързани с изкуството, представители на малкия и средния бизнес, хора, които имат силно представяне в местните органи на самоуправление. Това ни дава самочувствието, че предлагаме на Плевен добрия, почтения избор, предлагаме предсказуемия избор”, подчерта Петков. Той изтъкна, че листата е структурирана „без каквито и да е проблеми”. „Всеки един от Движение 21 и ПП АБВ е със съзнанието за отговорността, която поема за следващите четири години.  Предлагаме на нашите съграждани отбор, който ще има ангажимента  и политическата отговорност през  следващите четири години да бъде пред очите на гражданите и да изпълнява основните си ангажименти”, допълни Румен Петков.

Той отбеляза, че изборът на коалиционните партньори е силен, защото по ключовите, стратегическите за Плевен въпроси те са имали достатъчно последователна  позиция през годините, за разлика от всички останали участници в тази политическа надпревара.  „Фактът, че сме първите от политическите сили, които се регистрират е достатъчно показателен за готовността ни  като регионални структури и на Движение 21 и на ППАБВ. Така че влизаме в предстоящата  надпревара със самочувствието на хора, които излъчват професионализъм, които излъчват  почтеност и предсказуемост, която е необходима повече от всякога на българските граждани”, изтъкна Румен Петков.

Той коментира, че качеството, което Коалиция „ПП АБВ – Движение 21” предлага,  дава основание да търсят поне два мандата в Плевен. „Защото ние сме били абсолютно последователни в позицията за развитие на енергетиката, в това число в Плевен. БСП лъга юнашки, ГЕРБ лъга – тоест държаха се естествено, а патриотите не знаят кой какво иска. Да оставим, че Валери Симеонов се бори да правим обща флота с Турция не знам  срещу кого – това е едно много патриотично начало, и нашите граждани трябва да го знаят.

Тоест  АБВ са тези, които излъчват  последователност – казали сме аргументите си. Ние искаме Южен поток да се направи, защото ще мине през шест общини от Плевенска област. Част от нас са взимали ключови за себе си политически решения във връзка с това, че не искаме да сме част от лъжата Ако плевенчани направят разумния, почтения избор, ще имаме и добро  представителство в плевенския регион в следващия парламент”, заяви Румен Петков.

По отношение листата на ГЕРБ той коментира, че, ако г-жа Цачева не води листата на ГЕРБ в Плевен, ще е трудно обяснимо от гледна точка на  морала. „Цецка Цачева е почтен човек. Не може да си два мандата председател на Парламента и по неясни критерии да ти  кажат последния месец, че си ненужен. Това ще бъде много грозно. Който и да е водач на листата на ГЕРБ съм сигурен, че ще се чувства некомфортно. Аз съм убеден, че на България й трябват политици, които имат опит и подготовка”, каза Петков. За другите листи той не направи коментар с обяснението, че „там има неяснота, но има и напрежение”.

Що се отнася в национален план, той отбеляза, че в БСП и Патриотичния фронт „има такива трусове, които не вещаят нищо добро в средносрочна перспектива”.

Коалиция „ПП АБВ – Движение 21” регистрираха пълна листа от 18 кандидат-депутати. Водач на листата е Румен Петков, втори е Цветан Антов, трети – Радосвета Маджарова, четвърти – Любомир Мачев, пети – Николай  Петров, шести –  Петранка Антонова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...