Начало / Култура / Румен Петков дари на НЧ „Съгласие” книги на Дончо Цончев

Румен Петков дари на НЧ „Съгласие” книги на Дончо Цончев

„Благодаря на читалище „Съгласие 1869“  за срещата, посветена на Дончо Цончев, която организират тази вечер. Споменавайки Дончо Цончев, вече сме една идея по-добри“. Това заяви Румен Петков днес, като направи поредното дарение от книги на най-старото читалище в региона, този път с произведения на Дончо Цончев.

Той сподели намерението си да предложи на кмета на Плевен да направи алея на плевенския дух, на плевенската творческа слава с имената на големите творци от различни области на културния и духовен живот на Плевенския край, която да се ситуира например в Градската градина на Плевен. Според Петков трябва да се отвори и дарителска сметка за изграждането на такава алея, за да бъдат ангажирани гражданите.

„Това е начинът да кажем на тези момчета и момичета, които сега растат и се формират като характери и българи, какво сме имали. И съм убеден привърженик, че читалищата са част от този инструмент, който България, за разлика от други държави, има“, категоричен бе Румен Петков.

Председателят на читалище „Съгласие 1869“ Ивайло Атанасов благодари за поредното дарение, което прави Румен Петков и обеща пълно съдействие и подкрепа в осъществяването на идеята за Алея на духа в Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...