Акценти
Начало / Икономика / Регионалният съвет за развитие на Северозападен район заседава в Плевен

Регионалният съвет за развитие на Северозападен район заседава в Плевен

заседание СЗР

Осемнадесетото заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, съвместно с Регионалния координационен комитет към него се проведе днес в Плевен.

Заседанието се свиква от областният управител на област Плевен Илиян Йончев, който е председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Той и откри заседанието, в което взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, както и зам.- областният управител Мирослав Михайлов.

Представени бяха обобщени резултати и конкретни предложения от членовете на регионалните съвети за развитие от шестте района. Експерт от министерството на транспорта представи ключовите приоритети в областта на транспортната политика на територията на Северозападен район за периода 2014-2020 г.

На заседанието беше представена и обсъдена информация за предприетите мерки относно подготовката на Интегрирана стратегия за развитие на Северозападен район.

Илиана Филипова – представител на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район в съвместната работна група за разработване на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия за периода 2014-2020 г.  представи информация за присъединяване на област Враца към Програмата.

Представители от Управляващите органи на оперативните програми информираха участниците в съвместното заседание за изпълнението на операциите и постигнатия напредък по съответните оперативни програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Северозападен район.

заседание СЗР

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...