Начало / Крими / Районен съд – Плевен осъди 59-годишен мъж, опитал да изнасили момиче

Районен съд – Плевен осъди 59-годишен мъж, опитал да изнасили момиче

С Осъдителната присъда на Районен съд – гр. Плевен на 59-годишния Явор Р. е наложено наказание една година и осем месеца затвор за блудствени действия с момиче, ненавършило 14 – годишна възраст, съобщиха от правораздавателната институция.

Присъдата е постановена по внесен от Районна прокуратура – Плевен обвинителен акт срещу осъдения Явор Р. В хода на наказателното производство било установено, че в ранния следобед на 13.07.2016 г. след като употребил значително количество алкохол, осъденият излязъл да се разходи в централната част на с. Горни Дъбник, обл. Плевен. Тогава случайно покрай него преминала пострадалата, която отивала към местния магазин за хранителни стоки. Употребеното количество алкохол подтиснало моралните задръжките на осъдения и събудило у него желание да извърши блудствени действия с момичето. Той се опитал да я заговори, но предвид видимото му пияно състояние тя не му обърнала внимание и го подминала. Осъденият Явор Р. се скрил в едни храсти в близката борова горичка и изчакал пострадалата да се върне от магазина. След като момичето минало покрай храста, осъденият внезапно изскочил и започнал да опипва пострадалата. Тя от своя страна оказала физическа съпротива като го блъскала и викала за помощ и временно успяла да го отхвърли от себе си. Осъденият отново я нападнал като се опитал да я събори на земята. Пострадалата носела бутилка от безалкохолна напитка и го ударила с нея по главата. Така тя успяла да се отскубне, побягнала и се развикала силно за помощ. Тогава виковете ѝ били чути от две жени наоколо, които се притекли на помощ. Виждайки присъствието на повече хора на местопроизшествието, подсъдимият избягал.

В хода на разследването е установено, че Явор Р. е осъждан многократно, включително и за опит за изнасилване. В хода на съдебното следствие Явор Р. се е признал за виновен и се е възползвал от възможността делото да бъде разгледано при съкратено съдебно следствие.

Присъдата е окончателна и приведена в изпълнение.

 

Прочетете също:

Свидетелства за дарение получиха фирмите, подкрепили финансово засаждането на нови дървета в града

Кметът Георг Спартански връчи днес свидетелствата за дарение на фирмите, които подкрепиха финансово дейността на ...