Начало / Крими / Разследват лихвари, дали около 240 хил. лева заеми на хора от Гулянци и Плевен

Разследват лихвари, дали около 240 хил. лева заеми на хора от Гулянци и Плевен

прокуратураПретърсвания на пет адреса в с.Сомовит, град Гулянци и в Плевен извърши на 15 януари Окръжна прокуратура – Плевен, съвместно с ДАНС – Плевен, по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжната прокуратура, съобщават днес от държавното обвинение. Иззети са документи, парични средства, доказващи престъпната дейност на разследваните лица.

На 22 януари са повдигнати обвинения на И.С.А от Плевен и на М.Я. Н. от с.Сомовит за извършено от тях престъпление против паричната и кредитната система – „лихварство” през периода 2007-2010 г.  като двамата обвиняеми са предоставили общо около 240 000 лева в заем на десет лица от Гулянци и Плевен срещу 10 % месечна  лихва. На И.С.А. и жената, с която живее на съпружески начала, са повдигнати обвинения и за „пране на пари”. Установено е, че тримата обвиняеми и свързани с тях лица са придобили множество недвижими имоти в разследвания период от време .

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...