Акценти
Начало / Общество / Разпоредиха непрекъснато наблюдение на опасните язовири

Разпоредиха непрекъснато наблюдение на опасните язовири

Непрекъснато наблюдение на опасните язовири е разпоредено на кметовете на населени места със заповед на кмета доц.Димитър Стойков. Също така кметовете трябва да подготвят хората как да действат при евентуална заплаха от наводнение, за да се предотврати паниката и да се увеличи ефективността на спасителните операции.

От извършените досега проверки на 28-те язовира на територията на общината, е констатирано, че девет от потенциално опасните са празни. Започнало е разчистването на водосборни дерета, за да се улесни движението на покачващите се води от очакваното обилно топене на снега при повишаване на температурите. Почистват се и по-малките мостове, за да се увеличи проходимостта под тях и да се избегне наводняване на пътни участъци. Тази дейност се извършва от общинска фирма „Паркстрой” и наети лица по програмата за временна заетост.

От Общината са информирали Областната управа за речните корита, които трябва да бъдат спешно почистени, тъй като това е в компетенциите на Областната басейнова дирекция.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...