Акценти
Начало / Крими / Разкриха извършителя на десет домови кражби

Разкриха извършителя на десет домови кражби

златни бижутаПрецизна оперативна работа на плевенските криминалисти доведе до разкриването на извършителя на 10 взломни кражби от домове в Плевен.  Разплитането на случая започва с разкриването на кражба на 60-грама златни накити. Престъплението е заявено в полицията на 17 декември. Кражба е извършена за времето от 8:30 часа до 9:20 часа на 17 декември 2014 година от частен дом в Плевен. При огледа на местопрестъплението служителите на реда са установили, че е взломена входна врата с неустановено техническо средство, за да се влезе в жилището на 45-годишен, от където са откраднати златни накити. Незабавно са предприети полицейски действия. От проведените оперативни мероприятия е установен и задържан извършителят на престъплението – 33-годишен от село Дисевица. Деецът е заловен със златните предмети на път към заложна къща, за пласирането им. Вещите, обект на престъпление – обици, гривни, халки, пръстени, се намират на съхранение във Второ РУП – МВР – Плевен.

Оперативната работа е довела до разкриванвето на още девет домови кражби, извършени от същия 33-годишен мъж, съобщи директорът на ОД на МВР – Плевен Венцислав Катинов и уточни, че извършителят  е в полезрението на полицията от два месеца. Продължава активната дейност по документиране на престъпната му дейност. Задържан е първоначално за 24, часа, по-късно с прокурорско постановление за 72 часа.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...