Акценти
Начало / Общество / Разделени на групички стотина граждани излязоха на протест в Плевен

Разделени на групички стотина граждани излязоха на протест в Плевен

Близо стотина плевенчани, събрани чрез социалните мрежи, излязоха на протест  днес в 18.30 часа на площада пред сградата на Община Плевен. Хората останаха разделени на групички според политическата си принадлежност, но изразяваха едно общо мнение – категорично несъгласие с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, против олигархията и мафията, които превземат държавата.  След избора на Пеевски, ситуацията в държавата е взривоопасна и тепърва протестите ще се разрастват, заявиха събралите се.

Повече от час те останаха на площада, без скандиране, без издигане на плакати, глухо роптаейки.

„Не желая да бъда поданик на държава, която на практика е абдикирала от своите функции. Последните години  се вижда, че ни управлява мафия и нищо в тази държава не работи. Нямаме законност, нямаме правосъдие, нямаме здравеопазване, нямаме пенсионна система, нямаме образователна система. Изходът от тази ситуация е терминал 2 или революция. Трябва ли да чакаме втора Виденова зима, за да излезем да протестираме масово”, каза 49-годишен мъж, който беше дошъл с цялото си семейство на протеста.

Случилото се е недопустимо и ако Пеевски не се оттегли, протестите ще продължат и ще се разрастват, категорични бяха протестиращите.

Според депутата от ГЕРБ Владислав Николов, който беше сред протестиращите, изборът на Пеевски е срам за институцията ДАНС.

„Според мен протестите тепърва ще се разрастват, защото за тази институция трябва да се избере шеф, който се ползва с обществено доверие. А Пеевски е истински олигарх. Не може един монополист да оглави институция, която в момента притежава огромна власт”, заяви Николов.

Като недопустимо определи случилото се и Мария Монова от ДСБ.

Полк. Красимир Атанасов, общински съветник от „Атака” беше категоричен, че срещу избора на Делян Пеевски трябва да се обединят всички.

„Вероятно БСП под натиск ще бъде принудена да оттегли Пеевски, но духът вече е пуснат от бутилката. С днешния си избор БСП според мен похарчи хазартно целия крехък политически кредит на доверие, който имаше до вчера. Това правителство вече е обречено,защото оттук нататък – независимо как ще се развие кризата „Пеевски“ – никой в България няма да им вярва, дори членовете на самата БСП“, коментира Георг Спартански, общински съветник от  БНД – Обединена десница.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...