Акценти
Начало / Общество / Разгорещена дискусия в село Вълчитрън по време на информационна среща

Разгорещена дискусия в село Вълчитрън по време на информационна среща

среща ОИЦ

Областен информационен център – Плевен  проведе информационна среща в ело. Вълчитрън, община Пордим. Срещата беше организирана в партньорство с  Народно читалище „ Светлина 1905 г.“,  което е част от Програма „Глоб@лни библиотеки“ и е продължение на съвместната инициатива за предоставяне на  повече информация до всеки български гражданин.

Експертите от ОИЦ запознаха участниците с основните параметри на оперативните програми през следващия програмен период. Информацията беше подкрепена с видеофилми за ЕС, които предизвикаха голям интерес сред гостите. На срещата присъстваха фермери, служители от местната администрация, читалищни активисти, млади хора и пенсионери.

В състоялата се дискусия  участниците изказаха своите резерви относно някои процедури на оперативни програми от приключващия програмен период, но и задоволство, че чрез тях са имали възможност да повишат своите умения и знания. В залата присъстваха млади жени, които след успешно обучение по ОП „Развитие на човешките ресурси“ са намерили работа. Надеждите на участниците в срещата са насочени към възможностите през новия програмен период да бъде изградена водоснабдителна и канализационна мрежа, да бъде  ремонтирана  читалищната сграда и да бъдат създадени условия за малък бизнес и земеделие за повече хора.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...