Акценти
Начало / Последни новини / Първи пешеходен поход Плевен-Тотлебен организират тази събота

Първи пешеходен поход Плевен-Тотлебен организират тази събота

Пешеходен поход под мотото „Да слезем от колите и да повървим пеша” ще се проведе тази събота. Стартът ще бъде даден в 9 часа до Кожухарската чешма на изхода на Плевен за Русе, а крайната точка е село Тотлебен. Това съобщи на пресконференция днес в Пресклуба на БТА кметът на Тотлебен – Емил Гашев.

Целта ни е освен да провокираме хората за повече физическа активност, да ги предизвикаме да общуват помежду си. Защото от опит знам, че когато човек е уморен и изпитва трудности, търси подкрепа от хората около него, сподели Емил Гашев.

Идеята за този първи пешеходен поход тръгва от приятелска закачка с неговия приятел – французинът Грегоар Крикорян, представител на една от фирмите, които спонсорират похода. Оказва се, че Крикорян е ветеран в подобни спортни прояви. „Ходенето е най-доброто лекарство и най-лесният начин да живееш здравословно”, е убеден той. Зад тях застава и друг приятел на Гашев – Красимир Танчев, представител на известна плевенска фирма, която също финансира проявата.

Маршрутът на похода ще е с дължина 23 км. Той ще минава през Гривица-летището на изхода от Гривица, след което 2-3 км ще се върви успоредно на пътя за Русе, после около 1 км е преход по черен път и после през полето участниците ще стигнат до Славяново и оттам ще се отправят към Тотлебен. На старта на участниците ще бъдат раздадени специално подготвените шапки и тениски с логото на похода, предвидена е и подкрепяща закуска и минерална вода. По маршрута на няколко места също ще бъдат организирани пунктове за вода и закуски.

Походът няма състезателен характер, всички ще се движим в група, обясни Гашев. В Тотлебен той е организирал подобаващо посрещане на ентусиастите, участвали в предизвикателството. На площада ще има музика, читалищни групи ще изнесат програма. „Поканили сме за участие младежки състав, известните Тотлебенски баби, специален поздрав ще направи 11-годишната Маргарита Крумова, която учи пеене при Анелия Дечева”, съобщи кметът на Тотлебен.

Желаещите да се включат в пешеходния поход могат да се запишат на телефон 0888 213 770. Близо 40 човека, между които от Франция и Испания, вече са заявили желание да участват в предизвикателството. Не е важно да извървите целия маршрут, важното е да участвате, да се запознаете с нови хора и накрая да приключим заедно на центъра на Тотлебен с веселие и музика, призова Емил Гашев. Той уточни, че след веселието е осигурен автобус, който ще върне участниците обратно в Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...