Акценти
Начало / Общество / Първия български космонавт посрещат в Ловеч

Първия български космонавт посрещат в Ловеч

космонавт Ловеч

На 16 април в Ловеч продължават честванията на 35-годишнината от първия български полет в Космоса, информират от пресцентъра на местната власт. Кметът на общината Минчо Казанджив ще посрещне първия български космонавт Георги Иванов и неговите осем колеги космонавти на „Алеята на космонавтите” в Ловеч в 14.00 ч. Гостите ще разгледат изложбата на открито с 35 детски рисунки от пленера ”Космос”, организиран от арт школа „Гея” при Общинския детски комплекс, и тематичната изложба от графити, дело на ученици от Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф І” с преподавател Тони Христов. Петима от гостуващите космонавти ще поставят своите плочи. Деца и младежи от Клуба по авиомоделизъм при ОДК ще демонстрират умения по управление на авиомодели.

В 15 ч. космонавтите ще посетят Природоматематическа гимназия. Там ще се срещнат с ученици и ще посадят дръвче в двора на училището. В 17 ч. ще разгледат забележителностите на квартал „Вароша” и ще посетят родната къща на Георги Иванов. За звездните ще бъде представен спектакълът звук и светлина ”Ловеч – звезден град”.

Честванията на 35-годишнината от полета на първия български космонавт в Ловеч започнаха на 8 април с представяне на книгата на радиожурналистката Божана Димитрова „Разговор с първия космонавт на България“ и на филма „Първият“ на режисьора Петко Горанов.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...