Акценти
Начало / Здравеопазване / Публична лекция за възможностите за работа в Германия организират в Медицинския университет

Публична лекция за възможностите за работа в Германия организират в Медицинския университет

Лекция на тема „Работа и специализация в Германия. Шанс или риск? Какво премълчават посредническите агенции?“ ще изнесе д-р Димка Меридонов, директор на организацията „Форум на регионите“ със седалище в Брюксел.Д-р Меридонов ще  информира бъдещите и настоящи медици за шансовете, които предоставя немският пазар на труда. Срещата между практици и учащи е част от инициативата на „Форум на регионите“ да запознае студентите от цяла България с възможностите за кариерно развитие, а Плевен е вторият град, който посреща идеята.

Събитието ще се състои на 24-ти април (сряда) от 12 часа в зала „Авицена“ на Медицинския университет.

Дискусията е насочена към търсещите професионална реализация в областта на медицината на европейския пазар на труда и цели да направи анализ на реалността, с която се сблъскват чуждестранните лекари в Германия. Под лупа се поставят и работата на посредническите фирми и работодателите – каква информация трябва да се изисква от посредниците и клиниките преди да се стегнат куфарите за една чужда и непозната система на труда.

Освен това лекцията ще даде възможност за провеждане на дискусия като основната й цел е да отговори на въпроси, които бъдещите медици си задават по време на следването, но и да бъде пълноценен съветник за професионалната им реализация след дипломирането.

Организация „Форум на регионите“, със седалище в Брюксел, е акредитирана от Министерство на външните работи в Брюксел, Кралство Белгия, и представлява работна мрежа от европейски организационни структури на местно и национално ниво. Платформата се ангажира с проблеми на българите в чужбина, координира български институции, партньори и лобирането в полза на България и на българските институции и организации.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...