Акценти
Начало / Общество / Променят Наредба № 8 – за контрола на Община Плевен върху общинските търговски дружества

Променят Наредба № 8 – за контрола на Община Плевен върху общинските търговски дружества

Община Плевен

Проект за Наредба за изменение на Наредба № 8 за условията и реда за упражняване на правата на собственик от Община Плевен върху  общинската част от капитала на търговските дружества е качен на официалния сайт на местната власт. Причина за предлаганата промяна са недостатъците, констатирани в практиката по прилагане на Наредба № 8. В досега действащата наредба договорите с управителите и членовете на съветите на директорите могат да бъдат предсрочно прекратени от кмета на Общината в конкретно изброени случаи и не е уреден въпросът за управлението на дружеството до избор на управител или изпълнителен директор, което е в правомощията на Общинския съвет.

Целта на промените е да се преодолее тази празнина и до избора на управителен орган на търговското дружество да може да се назначава временно изпълняващ длъжността. С цел по-ефективно управление е целесъобразно упражняването на предварителен, текущ и последващ контрол във връзка с поемането на задължения и участието на едноличните търговски дружества в процедури по възлагане на обществени поръчки.

В 14-дневен срок от публикуване на настоящето предложение на Интернет страницата на Община Плевен заинтересованите лица могат да направят своите предложения и становища по проекта на предложението на e-mail: [email protected] или в Центъра за обслужване на граждани.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...