Акценти
Начало / Общество / Прокуратурата проверява втори случай на изгаряне при новородено

Прокуратурата проверява втори случай на изгаряне при новородено

Плевенската прокуратура е започнала проверка по втори случай на пострадало от изгаряния новородено в частна клиника в Певен, научихме от говорителя на прокуратурата Рени Кирилова.

Инцидентът е станал през месец март в частната клиника „Авис Медика”, а сигналът е подаден от майката на пострадалото дете през месец май. Жената твърди, че бебето й е получило 2% изгаряне на единия крак. По разпореждане на Районната прокуратура  от Регионалната здравна инспекция в Плевен извършват проверка. Наблюдаващият прокурор два пъти е връщал преписката за допълнително изясняване на обстоятелствата и е възложил проверката на медицинските експерти да приключи до края на този  месец.

През октомври тази година в същата болница имаше друг случай на изгаряне при новородено. Детето беше транспортирано по спешност в „Пирогов”, където почина. Окръжната прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за небрежно изпълнение на служебни задължения. До два месеца се очаква разследването да приключи. Междувременно от болницата уволниха дежурният неонатолог, който носи отговорност за инцидента.

От болничното заведение  днес се въздържаха от коментар по случая от месец март с аргумента, че очакват да се произнесат компетентните органи.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...