Акценти
Начало / Крими / Прокуратурата в Плевен започна разследване на инцидента с полицейския автомобил, при който загина една жена

Прокуратурата в Плевен започна разследване на инцидента с полицейския автомобил, при който загина една жена

Окръжна прокуратура – Плевен е започнала разследване за причинена смърт по непредпазливост в следствие нарушаване правилата за движение по пътищата при инцидента, който стана вчера в 17.30 ч на третокласен път Плевен-Вълчитрън, при който загина една жена. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура – Плевен Нанка Рачева.

Както съобщиха от пресцентъра на полицията по-рано днес, при остър завой на третокласен път Плевен-Вълчитрън автомобил „Фиат пунто”, управляван от 65-годишна жена,  напуска платното и пада в крайпътната канавка. В автомобила са пътували още 32-годишна жена и 7-годишно дете. След настъпилото ПТП минаващо „Рено”, управлявано от  53-годишен мъж, спира и шофьорът, заедно със спътничката му –  55-годишна жена, оказват помощ на пострадалите, като ги извеждат на пътното платно. Минути след това, те са ударени от служебен автомобил на полицията, в който има четирима служители на полицейско управление Пордим. При инцидента  е починала 65-годишната жена. Пострадала е и 55-годишната жена, която е с фрактури на крайниците. Детето е без сериозни наранявания. Полицейските служители  също са пострадали – един е с фрактури, друг е настанен в КАРИЛ на УМБАЛ – Плевен с политравма, другите двама  са освободени за домашно лечение. На мястото на произшествието веднага са изпратени полицейски екипи и следовател от Окръжен следствен отдел, за да извършат оглед на произшествието .

По случая е образувано досъдебно производство, разследването се провежда от прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен. Говорителят на Окръжна прокуратура  заяви, че на този етап няма повдигнато обвинение. След приключване на допълнителния оглед на двата автомобила, участвали в произшествието, на автотехническа експертиза и съдебно-медицинска експертиза, които предстоят да бъдат назначени, ще може да се каже какви са причините за произшествието и кой от пътните инциденти е причина за смъртта на жената.

Дриректорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Красимир Начев каза, че се работи по две версии за причина за инцидента. Едната е несъобразена скорост с пътната обстановка, а втората версия е че катастрофата е причинена от мастни петна, които са установени при огледа на мястото на инцидента. Това че двата автомобила излизат по един и същи начин от пътното платно навежда на мисълта, че мастните петна са причина за произшествието, коментира старши комисар Начев.

Полицаите от служебния автомобил са пътували за изпълнение на друга задача и са се движили две-три минути след първия катастрофирал автомобил. Четиримата са изследвани за алкохол.  Образувана е вътрешна проверка, която ще разследва инцидента, каза още директорът на Полицията, като допълни, че шофьорът на служебния автомобил е с дългогодишен стаж и опитен служител.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...