Начало / Последни новини / Проектът за ремонт на помощното игрище в Плевен още чака решение от Министерството на спорта

Проектът за ремонт на помощното игрище в Плевен още чака решение от Министерството на спорта

Проектът за реновиране на помощното игрище зад  стадион „Плевен” още чака решение от Министерството на спорта. Проектът на стойност 1.5 млн. лв. е внесен в спортното министерство от предишното общинско ръководство още през месец септември миналата година. Надяваме се да се формира лоби и Плевен да получи поне отговор на молбата, която е отправена, каза днес кметът Георг Спартански, който се срещна с изявени млади плевенски спортисти. Ако Общината получи положителен отговор за предложения проект, игрището ще даде възможност за по-нормални условия за тренировки на атлетите ни, които завоюват призови места в престижни състезания, а тренират при изключително лоши условия, подчерта кметът.

Проблемите на спорта в Плевен са крещящи, състоянието на спортната база е трагично, заяви той, като посочи тежкото положение, в което се намират залите „Спартак” и „Балканстрой”, и недоброто  състояние на стадион „Плевен”. Спартански припомни, че Община Плевен ще отпусне 90 000 лв. за неотложни ремонтни дейности на зала „Спартак”, въпреки че не беше одобрено съфинансиране  по фонд „Красива България” за още 90 000 лв. Общината все още очаква и отпускане на средства за започване на втория етап от изграждането на спортната зала за 3 000 места, която в момента е само площадка.

По отношение на басейните положението в Плевен също не е добро. Кметът информира, че ще предложи решение за басейна на комплекс „Рай”, който по думите му „години наред стои като асансьор между два етажа – нито се ползва, нито го даваме на някого да се ползва”.

„От всички проблеми в общината най-тежко е състоянието на спорта. Трябва да направим възможното през следващите няколко години да не ни е срам, че сме 7-та по големина община в страната”, заяви Георг Спартански.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...