Акценти
Начало / Образование / Продължава интеграцията на ромски ученици от Плевенско по проект

Продължава интеграцията на ромски ученици от Плевенско по проект

1

Областният информационен център – Плевен беше домакин на част от дейностите по проект „Обучение на модератори за осъществяване на посредничество при реализация на активни мерки за пълно обхващане и образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства в Община Плевен”.

Проектът се реализира от читалище „Лик” и се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”. Целта на проекта е „Подобряване на предоставяните услуги за ученици от ромски произход в системата на образованието на територията на Община Плевен за постигане по-високо качество на подготовка в основна училищна степен“.

В проекта са са включени 6 училища от община Плевен: ОУ „О. Паисий” – с. Опанец; ОУ „А. Страшимиров” – с. Бохот; ОУ „ Хр. Ботев” – с. Николаево; ОУ „В. Левски” – с. Беглеж; ОУ „Д-р П. Берон” – Плевен и ОУ „Н. Й. Вапцаров”, Плевен. Партньори на читалището са Община Плевен, ОУ „Д-р П. Берон” и Младежки образователен център.

Учители от целевата група получиха информация за  услугите, които предоставя Центърът, за да бъдат полезни на своите ученици при провеждане на СИП-овете „Европейски хоризонти“, които са съществена част от дейностите по проекта. Йонка Янакиева, управител на Центъра, разказа за реализираните до сега дейности, за постиженията на България през изтичащия програмен период, за основните параметри на предстоящия програмен период 2014 – 2020 г., както и за  възможностите, които имат посетителите за повишаване на своята информираност. Участниците се запознаха и с дейността на Център „Европа Директно“, представена от неговия директор Даниела Димитрова.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...