Акценти
Начало / Любопитно / Програмният директор на Би Ти Ви също напусна

Програмният директор на Би Ти Ви също напусна

orig_366095_bg

Програмният директор на „Би Ти Ви Медия груп“ Апостол Пенчев напусна поста си, като освобождаването му е станало по взаимно съгласие, пише „Дневник“.  На този етап от медията няма да коментират кой ще заеме мястото му. Пенчев е част от вълната напускащи Би Ти Ви, която започна с Виктор Николаев и Ани Цолова и продължи с Миролюба Бенатова, Ани Салич и Вики Политова. Последваха я Люба Ризова и Виктория Бехар, напомнят от изданието.

Апостол Пенчев се присъединява към Би Ти Ви през март 2005 г. на позицията директор „Програма“. След придобиването на Би Ти Ви от CME през 2010 г. той встъпва в длъжността директор „Телевизионни програми” на „Би Ти Ви Медия груп“, като отговаря за резултатите на шестте ТВ канала в групата.

От средата на 2011 г. Пенчев е член на Управителния съвет на компанията.

Преди да се присъедини към Би Ти Ви той е работил като ръководител „Международни програми и планиране” в Нова телевизия и БНТ, както и като директор на дирекция „Филми” в БНТ.

Пенчев има опит и като филмов критик и е автор на редица публикации, посветени на филмовата индустрия. Той е завършил Университета за национално и световно стопанство в София с магистърска степен по икономика, специалност „Международни отношения”.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...