Начало / Икономика / Програмите за развитие на общинските фирми влизат за обсъждане в комисии

Програмите за развитие на общинските фирми влизат за обсъждане в комисии

Търговските дружества с общинско участие представят този месец в постоянните комисии на ОбС информация за актуалното състояние, финансовите резултати към края на 2018 г. и програмите си развитие за 2019 г. В деловодството на местния парламент такива са внесли: „Дентален център І – Плевен” ЕООД, „Тибор” ЕАД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, “Паркстрой” ЕООД, „ДКЦ ІІI – Плевен“ ЕООД, „ДКЦ ІІ – Плевен” ЕООД и „Инжстрой” ЕООД.

Съгласно резолюция на председателя на ОбС – Плевен, Мартин Митев, всички финансови справки и програмите за развитие на фирмите ще се обсъждат в двекомисии –  ПК по “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев и ПК по „Бюджет и финансова политика” с председател Пепо Петков“. Съгласно нормативната уредба, програмите за развитие на дружествата се утвърждават ежегодно от Общинския съвет в срок до 31 март на всяка календарна година, като проектите за тях се представят до 31 януари на съответната година.

Предстои насрочване на дати за заседанията на комисиите.

Представените от общинските фирми справки и програми за развитие са публикувани на интернет страницата на Общински съвет – Плевен /https://obs.pleven.bg/bg//, категория „Заседания“/ „Заседания на постоянни комисии“/ „Материали за заседания на постоянни комисии за февруари 2019 г.“ https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedaniya-na-postoyanni-komisii-za-mesets-fevruari-2019-g

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...