Акценти
Начало / Крими / При полицейски проверки неправоспособни са засечени зад волана в Левски и Плевен

При полицейски проверки неправоспособни са засечени зад волана в Левски и Плевен

 На 5 декември  в РУ – Левски е започнато незабавно производство срещу 17-годишен от град Левски. На същата дата в 13 часа в град Левски по улица „Райко Даскалов“ при полицейска проверка е установено, че управлява без СУМПС  лек автомобил „Мерцедес Е 270“. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 14 април 2016 година за същото деяние, информират от пресцентъра на МВР-Плевен.

 За престъпление по чл. 343, ал. 2 от НК е уведомен районен прокурор. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 5 декември в Първо РУ – Плевен е започнато бързо производство срещу 40-годишен от Плевен. На 4 декември 2016 година около 20:40 часа в град Плевен на кръстовище, образувано от  улица „Д. Константинов“ с булевард „Данаил Попов“, е управлявал лек автомобил „Сааб 93“ без да притежава СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с връчено наказателно постановление, влязло в законна сила на 15 юли 2016 година.

По случая е уведомен прокурор при РП – Плевен. За престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК  продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...