Акценти
Начало / Общество / Природозащитна организация ще обучава никополските рибари за алтернативни доходи

Природозащитна организация ще обучава никополските рибари за алтернативни доходи

Рибарка

Природозащитната организация WWF – България ще проведе обучение на тема „Възможности за алтернативни доходи за рибарите“ в Никопол. На него ще бъдат представени евро мерки и възможностите, които те предлагат, кой и как може да кандидатства. Предвидено е и време за дискусия, въпроси и отговори. Обучението ще се проведе 26 август от 18:00 часа в залата на Община Никопол.

Събитието е част от проекта „Съвместни действия за повишаване на осведомеността относно свръхексплоатацията на дунавските есетри в Румъния и България“, който се изпълнява от WWF в Австрия, България и Румъния от юли 2012 г. до септември 2015 г.

WWF работи с рибарските общности, правоприлагащите органи, отговорни политически представители, ферми за отглеждане и развъждане на есетрови риби, преработватели и търговци на хайвер в Румъния и България. Проектът следва препоръките на “План за действие за опазването на есетровите риби в басейна на река Дунав”, приет от Съвета на Европа през 2005 г.

„Искаме да опазим тези критично застрашени видове в Дунава, както за биологичното разнообразие, така и за бъдещ устойчив доход за местните общности“, отбелязват организаторите на обучението.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...