Акценти
Начало / Образование / Призови места за ученици от ПГМЕТ – Плевен от конкурса „Толерантна Европа без граници”

Призови места за ученици от ПГМЕТ – Плевен от конкурса „Толерантна Европа без граници”

Учениците от Професионалната гимназия  по механоелектротехника спечелиха призови места в конкурса за фотоколаж и есе на тема „Толерантна Европа без граници“ по проект „Стени“  на сдружение „Учебна работилница Европа“

Тази година учениците от  професионалната гимназия участваха  и в двете категории – написване на есе и изработване на фотоколаж. За пореден път стана ясно, че в гимназията се обучават и израстват не само специалисти в различни професионални направления, но и активни граждани.

 Кристофър Емилов и Деница Минчева от 11-а клас ( категория „Рисунка и фотоколаж“) и Юлиан Лазаров от 11-б клас (категория „Есе“) бяха поканени да участват в заключителния етап на конкурса в ХГ „Илия Бешков“ Плевен на 8 май, в навечерието на Деня на Европа.

    И тримата участници от ПГМЕТ бяха класирани на Първо място във втора възрастова група и им бяха връчени грамоти и ваучери за пазаруване в книжарница „Сиела“. При връчването на наградите отново беше отбелязано, че Кристофър Емилов зае първо място и миналата година за написване на есе, което беше преведено на английски език и изпратено в Европейската комисия. Фотоколажът на Деница и Кристофър, заедно с други наградени творби, беше изложен в ХГ „Илия Бешков“, наред с фотосите на немския фотограф Юнгер Ритер, посветил почти цялото си творчество на темата за стените и мостовете.

Отличията са и за учителите, консултирали участниците в подготовката им за конкурса –Наташа Басарова (консултант на Юлиан Лазаров) и  Галя Петрова (консултант на Кристофър Емилов и Деница Минчева).

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...