Акценти
Начало / Общество / Приведени зетьове празнуват

Приведени зетьове празнуват

Не на шега, а съвсем сериозно приведените зетьове в Долна Митрополия ще празнуват днес. Инициативата е 29-та поредна, тя е дело на ръководството на НЧ „Просвета 1927”. В празничния концерт ще се включат колективи от читалището.

Сред участниците са група за художествено слово с ръководител Васка Русанова, естрадно-сатиричният състав „Митрополитен” с ръководител Крум Календарски пък е подготвил програма „Заплакала е кравата”. За празника на заврените зетьове ще пеят вокалните групи „Бодра смяна” с ръководител Таня Христова и „Млади сърца” към клуба на пенсионера в Долна Митрополия. Буфосинхроничният състав „Митрополийски рози и бодли” ще представи миниатюрата „Депутатско кънтри”. Гости на концерта ще бъдат възпитаниците на НУИ „Панайот Пипков” в Плевен – Пепи и Станка Петрови.

Организаторите гарантират 100 минути смях, песни и добро настроение. Концертът започва в 18.30 часа в киносалона на читалището.

Празникът на приведените зетьове е „патент” на Долна Митрополия и се отбелязва от 1984 год., когато присадените зетьове са били 127. Първото издание на този концерт носи разтърсващото име „Прокуда”. То е било измислено от доайена Крум Календарски, който между другото е приведен зет в Долна Митрополия от Койнаре. Повече от половин век Календарски води и естрадно-сатиричния състав с емблематичното име „Митрополитен”.  Днес заврените зетьове са значително по-малко, но пък тържество продължава да се прави.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...