Акценти
Начало / Общество / Премиерът на Националното съвещание на МВР: Трябва да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието

Премиерът на Националното съвещание на МВР: Трябва да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието

георги близнашкиОрганизацията и поддържането реда при произвеждането на изборите беше основна тема на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи, което се провежда в столицата. Гост на съвещанието беше министър-председателят проф. Георги Близнашки, който даде висока оценка за работата на МВР по подготовката на изборния процес, информират от правителствената пресслужба. „Изправени сме пред сложни задачи, основната от които е нормалното произвеждане на изборите. Преди това обаче трябва да стабилизираме всички обществени системи“, заяви премиерът и беше категоричен, че за протичането на нормален изборен процес е необходима спокойна обстановка в страната.

Министър-председателят апелира структурите на Министерството на вътрешните работи, освен основните си функции по осигуряването на нормалното протичане на изборния процес, да се концентрират върху пресичането на търговията с гласове. За целта е необходима превантивна работа, а гражданите да бъдат насърчени да съдействат на правоохранителните органи за предотвратяване на този тип престъпления, тъй като те представляват посегателство върху политическите им права. „Наш дълг и отговорност е да покажем нетърпимост към тези явления“, подчерта премиерът и заяви твърдата си подкрепа за работата на МВР.

„Трябва да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието. Стоя зад вашата работа и очаквам изборите да възвърнат доверието на гражданите в собствените им институции“, каза още проф. Георги Близнашки пред ръководния състав на Министерството на вътрешните работи.

Пред журналисти министър-председателят обяви, че работата по подготовката на изборите върви по план, а следващата седмица се очаква да започне работа Изборният борд към Министерския съвет.

На съвещанието бяха обсъдени още оперативната обстановка в страната, предприеманите действия за преодоляване на последиците от бедствията, действията на МВР в борбата срещу организираната престъпност

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...