Начало / Общество / Прекратиха конкурса за избор на експерт в Областния информационен център в Плевен

Прекратиха конкурса за избор на експерт в Областния информационен център в Плевен

Със заповед на кмета на Плевен Георг Спартански е прекратен конкурсът за избор на експерт „Информационно обслужване и услуги“ в Областен информационен център – Плевен, обявен на 14.10.2015 г. поради промяна в условията на провеждане на конкурса. За това информират от пресцентъра на Община Плевен. Цитираните членове в заповедта, на чието основание се прекратява конкурсът, са чл.44 ал.2, във връзка с чл.44, ал.1, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и членове 90, 91 и 93 от Кодекса на труда и Процедура за подбор на персонал в областните информационни центрове.

Според чл. 90 от Кодекса на труда „длъжностите, които ще се заемат с конкурс, се определят в закон, в акт на Министерския съвет, на министър или ръководител на друго ведомство или от работодателя. Конкурс се обявява за длъжност, която е обявена за заемане с конкурс със закон, или когато длъжността е свободна или предстои да бъде освободена, както и при продължително отсъствие на лицето, което я заема, за времето до завръщането му. Длъжностите, определени като конкурсни, се заемат само въз основа на конкурс. До провеждането на конкурса длъжността може да се заеме със срочен трудов договор за времето, докато бъде заета въз основа на конкурс”.  Чл. 91 гласи, че „конкурсът се обявява от работодателя чрез централния или местния печат. При необходимост конкурсът може да се обявява и по друг подходящ начин. Обявлението за конкурса трябва да съдържа: наименованието на предприятието, мястото и характера на работата и изискванията за длъжността; начина за провеждане на конкурса; необходимите документи, мястото и срока за подаването им, който не може да бъде по-кратък от 1 месец. Характеристиката на конкурсната длъжност се предоставя предварително на кандидатите, за да се запознаят с нея”. В последния посочен член – чл. 93 от Кодекса на труда,  пише, че „допускането на кандидатите до конкурс се извършва от комисия, назначена от работодателя. На недопуснатите кандидати се съобщават писмено съображенията за отказа. В 7-дневен срок от съобщението те могат да направят възражение пред работодателя, обявил конкурса, който в 3-дневен срок от получаване на възражението решава въпроса окончателно.На допуснатите кандидати се съобщават писмено датата, часът на започване и мястото за провеждане на конкурса”.

Заповедта трябва да се публикува на интернет страницата на Община Плевен, в рубриката „Вакантни длъжности“, да се изпрати на ЦИКО и допуснатите кандидати до втори етап на конкурса да бъдат уведомени. Изпълнението на заповедта е възложено  на Дикран Ованесян – председател на комисия, определена със заповед на кмета на Община Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...