Начало / Икономика / През април ще бъде завършен ремонтът на пазара в Червен бряг

През април ще бъде завършен ремонтът на пазара в Червен бряг

През месец април се очаква да приключат строително-ремонтните работи, свързани с модернизацията на сградата на общинския пазар в Червен бряг, съобщи днес кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов на пресконференция в Плевен.

Ремонтираната сграда ще предлага всички удобства за наемателите, като всички помещения в сградата са с големи витрини и възможност за рекламни пана, а в по-големите обекти има самостоятелни санитарни възли, обясни инж. Вълов.

От Община Червен бряг вече са започнали процедура за сключване на договори с наемателите, като с предимство са търговците, които са заемали площи в сградата на пазара. Досега са сключени 31 договора със стари наематели при непроменена стартова цена от 10 лв./кв.м за месец. Успешно са приключили търговете за още 28 обекта, а през месец март ще има нов търг за останалите незаети търговски площи в закритата част на пазара, обясни инж. Вълов. Площта на обектите е между 9 и 53 кв.м.

Също през март ще започнат процедурите за отдаване на търговски площи в откритата част на пазара, които ще са предимно за селскостопански стоки. В обновения пазар е предвиден удобен начин за зареждане на щандовете.

Прилежащият към пазара паркинг е с 41 паркоместа, а за удобство на посетителите ще бъде регламентирано паркирането в съседни на пазара улици.

Реконструкцията и модернизацията на общинския пазар са изцяло финансирани с общински средства. Стойността на ремонта е за над 2 млн. лв.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...