Начало / Общество / Предстои визита на плевенския кмет в Москва, ще повдигне темата за партньорство в туризма

Предстои визита на плевенския кмет в Москва, ще повдигне темата за партньорство в туризма

От 11 до 13 август  тази година кметът Георг Спартански ще бъде на официална визита в Москва по линията на партньорските отношения на нашия град с Централния административен окръг на руската столица. Една от темите, които плевенският кмет ще постави на обсъждане по време на визитата си, е партньорството в областта на поклонническия туризъм.

„Вече имах разговор с генералния консул на Руската федерация в Русия – Андрей Громов, който ме увери, че ще употреби всичкото си влияние, за да ни осигури специализирани разговори, в рамките на останалите, с представители на туроператори”, съобщи днес пред журналисти кметът Георг Спартански.

Той информира още, че предстои организирането на обща среща между кметовете на Велико Търново, Габрово, Русе и Плевен във връзка с развитието на туризма в тези четири общини. „Идеята е не да направим стратегия всеки за себе си,а да съгласуваме общите си действия. Затова ще направим работна среща, като се привлече и варненският кмет Иван Портних. За да може да не се конкурираме, а да предлагаме на руските туристи двудневен круиз по линията на поклонническия туризъм в тези четири града”, обясни Спартански.

Той изрази увереност, че работното посещение в Москва ще способства за развитие на тази идея и припомни, че през месец октомври миналата година делегация от Централния административен окръг на руската столица беше в Плевен и още тогава от руската страна са декларирали заинтересованост за партньорство в областта на културата, образованието и туризма.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...