Акценти
Начало / Общество / Предприемачи в град Левски прилагат испански опит

Предприемачи в град Левски прилагат испански опит

 Levski

Семинар ще разяснява на бизнеса в град Левски как да приложи испански опит, информират от пресцентъра на местната администрация. Срещата ще се състои от 13 часа в Община Левски и е насочена към представители на микро, малки и средни предприятия, организации, учредени в помощ на бизнеса, общински служители и служители на Бюрото по труда и Социално подпомагане. Тя ще обобщи резултатите от проучване, което експерти от местната администрация на Левски извършиха в партньорската община Бургийос дел Серро, Испания. Те са се запознали с добри практики при стартиране на самостоятелна стопанска дейност и собствен бизнес, които могат да бъдат приложени в Община Левски.

Посещението в Испания се е състояло от 2 до 6 февруари в изпълнение на проекта „Иновативни подходи за стартиране на самостоятелна стопанска дейност и собствен бизнес в община Левски”, одобрен за финансиране по схема за безвъзмездна финансова помощ „Без граници – Компонент 1 – Фаза 2” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. Бенефициент е Община Левски (България) и партньор – Община Бургийос дел Серро (Испания)

Експертите са се запознали  с механизмите за съвместна дейност между общината, други общински учреждения и частните инициативи, както и с практиките на работа в насърчаването, съдействието и подпомагането на предприемачите и стартиращите собствен бизнес по време на тяхното учредяване. Осъществени са връзка и обмен на добри практики между отделните сектори и отдели, отговорни за местно развитие.

В семинара днес ще участва зам.-кметът на Община Левски Здравко Дафинов, екипът за управление на проекта, както и експерти, извършили проучването.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...