Акценти
Начало / Общество / По европроект ще подобряват работата на общинската администрация

По европроект ще подобряват работата на общинската администрация

Община Плевен започва работа по проект „Подобряване ефективността и функционалността на общинската администрация”, чиято цел е да бъдат установени възможните проблемни области и слабости в организацията и структурата на общинската администрация.  В рамките на проекта ще бъде създаден набор от нови знания и добри практики, които да гарантират устойчивост на заложените дейности за подобряване дейността на общнската администрация, обясни при представянето на проекта неговият ръководител Ваня Пагелска.

В рамките на проекта ще бъде създаден екип от всички нива на общинската администрация, който да направи функционален анализ на нейната дейност. На базата на този анализ ще бъдат изведени и конкретните мерки за промени или допълнения в съществуващата нормативна база и вътрешни правила на Община Плевен, допълни Камелия Горненска, координатор на проекта.

Като резултат ще бъде разработена стратегия за организационно развитие на Община Плевен и ще бъде въведен механизъм за оценка на ефикасността и ефективността на административната структура. Проектът за нас е много важен, защото ще ни позволи да извършим необходимите промени в структурите и в състава на отделите, за да отстраним припокриването на дейности и по този начин да повишим ефективността на общинската администрация, която е натоварена с големи отговорности и в същото време изпитва хроничен недостиг от време за реализирането им, подчерта Камелия Горненска.

В рамките на проекта ще бъдат проведени 18 работни срещи, два семинара, в които ще бъдат обхванати 60 общински служители.

Проектът „Подобряване ефективността и функционалността на общинската администрация” се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Общата му стойност е 161 569 лв., продължителността му е 18 месеца и срокът за приключване е 8 май 2014 г.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...