Акценти
Начало / Крими / Почерпен безработен направи екшън в Бюрото по труда

Почерпен безработен направи екшън в Бюрото по труда

Почерпен мъж създаде хаос и вдигна на крак служителите в Бюрото по труда в Плевен и полицаи. Хулиганът пил доста алкохол, според собствените му признания, затова и набързо създал напрегната ситуация на 22 март по обяд.

Тогава Б. В. отишъл да се подпише в Бюрото по труда, но неговата трудова посредничка отсъствала и я замествал друг. Безработният се ядосал, защото бил подал заявление за участие в курсове с желание да се преквалифицира. Пред състав на Районен съд Плевен мъжът признал, че се ядосал и от затрудненото си финансово положение и затова започнал да се държи агресивно – викал, обиждал, псувал, разпилял документи. Освен това, Б. В. заплашвал, че ще разстреля с автомат и ще запали служителите. Не се спрял дори и при появата на директора на Бюрото по труда, който станал също свидетел на случващото се заедно с чакащите в коридора пред стаята хора.

Кой се е обадил на полицията така и не се разбрало, но дошлите на място униформени също били посрещнати с обидни думи от пияния. Той отказал да представи документите си за самоличност, както и да събере разпиляните от него документи, продължил с агресията, затова се наложило полицаите да му сложат белезници и да го изведат от сградата.

С това обаче не настъпил края на екшъна. След като патрулката спряла в двора на Районното полицейско управление, безработният изритал вратата на служебния автомобил и отказал категорично проба за алкохол с мотив, че не е управлявал кола. В районното продължил да обижда полицаите, наричал ги „комплексари” и ги заплашвал, че като се срещнат навън, тогава ще се разправя с тях.

Съдът е счел, че са налице предпоставките на чл.6, ал.2 от Указа за борба с дребното хулиганство. Безспорно е установено хулиганско деяние, съпроводено със съпротива, отличаващо се с дързост пред обществото. Поради това със свое определение Районен съд Плевен е прекратил съдебното производство и е изпратил материалите в Районна прокуратура Плевен за последващи процесуални действия.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...