Акценти
Начало / Общество / Постоянните комисии към Общинския съвет заседават днес

Постоянните комисии към Общинския съвет заседават днес

Постоянните комисии към Общински съвет – Плевен се събират за заседания на 25 и 26 юли. Общо пет комисии ще проведат своите заседания днес. Първа е ПК по „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов, която ще заседава от 13.30 ч. в Актовата зала. Дневният ред на Комисията е от 7 предложения, три от които касаят общински наредби.

ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов ще заседава от 14.30 ч. в Актовата зала на Община Плевен. Комисията ще разгледа предложение за отдаване под наем без търг или конкурс на Сдружение „Автомобилен и картинг спортен клуб – Плевен Рейсинг – ТИМ” на нежилищен имот и предложение за предоставяне на РИЕ /билбордове/ за насърчаване на вътрешния туризъм. Половин час по-късно – от 15 часа, в Актовата зала ще заседава ПК по „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков. Проектът за дневен ред е от 9 точки. Сред тях са предложение за приемане на Наредба за допълнение на Наредба №20 за определяне размера на местните данъци на територията на Община Плевен, заактуализиране бюджета на Община Плевен за 2016 г., предложение за отдаване под наем на язовирите „Славяново – 3” и „Върбица-2”, др.

ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски ще заседава същия ден от 16.00 ч. в Заседателната зала по 8 точки. Комисията ще разгледа предложения за приемане на Наредба за определяне, предоставяне, поддържане и използване на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост, за даване на съгласие за безвъзмездно ползване на две помещения в сградата на „Дентален център І-Плевен”, предложение за закупуване на двуетажна масивна жилищна сграда и стопанска постройка в с.Тодорово, др.

Последна ще заседава ПК по „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев от 17.00 ч. в Заседателната зала. Проектът за дневен ред съдържа 11 предложения. Комисията ще обсъжда предложение за приемане на Наредба за определяне, предоставяне, поддържане и използване на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост, предложения относно устройствени планове и др.

Сесията на Общински съвет – Плевен е на 28 юли, четвъртък, от 09.00 часа в сграда „Гена Димитрова“. Предварителният дневен ред включва 36 точки, като една от тях е питане от съветник.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...