Акценти
Начало / Икономика / Посланикът на Великобритания се срещна с кмета на Плевен

Посланикът на Великобритания се срещна с кмета на Плевен

полсланик Сара Райли

Нейно превъзходителство Сара Райли  – временно изпълняваща длъжността Посланик на Великобритания в България, посети днес Плевен. По време на визитата си посланик Райли се  е срещнала с кмета на Община Плевен и неговия екип, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен.

На срещата проф. Стойков е запознал дипломата с историята, културата и съвременното развитие на Плевен, като е поставил акцент върху реализираните европейски проекти. От своя страна Сара Райли е проявила подчертан интерес към проектната готовност на Община Плевен за новия Програмен период 2014 – 2020 г. Полсаникът е споделил за посещението на британска бизнес делегация преди дни в София, и заявените от страна на членовете й – представители на 50 водещи компании в Обединеното Кралство, да инвестират в България в областта на интегрирания транспорт, водоснабдяването, енергетиката, включително ядрената, и др.    Нейно превъзходителство е изразила удовлетворение от нарастващия брой английски студенти в Медицинския университет в Плевен. Това е добър повод за установяване на сътрудничество между висшето ни учебно заведение с подобни във Великобритания, посочи още тя.

Sara raili

„Днес направих първата си визита в Плевен, но вече знам, че тя няма да е последна”, е написала Нейно превъзходителство в Почетната книга на Община Плевен.

По-късно същия ден посланик Сара Райли и кметът проф. д-р Димитър Стойков са открили офис на водеща английска финансова компания. „Събития като днешното ни дават увереност, че Плевен се превръща във все по-предпочитано място за инвестиции от влиятелни компании в най-широк мащаб. Тези резултати са показателни за усилията на местната власт да създава максимално добри условия за бизнеса в стремежа си да върне старата слава на града ни като един от главните икономически центрове на Северна България“, е подчертал в приветствието си при откриването на офиса проф. Димитър Стойков.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...