Акценти
Начало / Общество / Полицията засилва мерките за осигуряване сигурността и спокойствието на абитуриентките балове

Полицията засилва мерките за осигуряване сигурността и спокойствието на абитуриентките балове

абитуриенти

ОДМВР – Плевен и тази година е създала необходимата организация за обезпечаване на обществения ред във връзка с предстоящите абитуриентски тържества и масови прояви, свързани с 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, информират от пресцентъра на ОД на МВР в Плевен. Организирани са срещи с училищните ръководства и органите за местно самоуправление и администрация. Създадени са планове за обезпечаване охраната на обществения ред и безопасността в прилежащата територия на учебните, питейни и увеселителни заведения.

Заведенията, в които ще се провеждат тържествата на зрелостниците, са проверени от служители на «Охранителна полиция» и пожарната. Изготвени са писмени разпореждания и уведомителни писма до управителите им, относно пропускателния режим, начина на охрана и легитимността на лицата, извършващи охранителна дейност.

Особено внимание е обърнато върху спазване изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, забраняващ носенето на огнестрелно оръжие и употребата на пиротехнически изделия в питейни и увеселителни заведения, акцентират от полицията.. От там предупреждават още, че ще се следи за стриктното спазване на реда и условията за извършване на търговска дейност, като ще е засилена бдителността за недопускане внасяне и употреба на наркотични и упойващи вещества; недопускане продажбата и сервирането на алкохолни напитки. Предвижда се провеждането на традиционната за пътна полиция кампания „Абитуриенти”, включваща превантивен контрол на рисковите маршрути, по които ще има интензивно движение на абитуриенти и придружаващите ги, след приключване на баловете в нощните часове; документиране на нарушителите на Закона за движение по пътищата посредством мобилна система за видео контрол.

Ще се извършват съвместни проверки с “Пътна полиция” и отдел “Контролна дейност” ДАИ – Плевен, относно техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзиите на абитуриентите до други градове, курортни комплекси и заведения в страната. Ще се провеждат инструктажи за безопасност с водачите на автобуси, същите подлежат на проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества. Създадена е организация и за незабавно предприемане на административно наказателни мерки спрямо водачи на автомобили, извършващи или вече извършили нарушения по Закона за движение по пътищата при превозване на абитуриенти.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...