Акценти
Начало / Крими / Полицаи предотвратиха усложнения от масов бой между 30-ина мъже в Дисевица

Полицаи предотвратиха усложнения от масов бой между 30-ина мъже в Дисевица

полиция

Полицаи предотвратиха усложнения от масов бой между 30 мъже в село Дисевица, информират от пресцентъра на МВР – Плевен. Конфликтът възникнал на 27 април около 22 часа на улица в селото. Скандалът прераснал в побой между 37-годишен, 32-годишен и 18-годишен от едната страна и 21-годишен и 38-годишен от другата страна. При решаването на спора се намесили и други техни съселяни. Пристигането на местопроизшествието на три патрулни автомобила осуетило погроми и сериозни телесни повреди между близо 30-тината участниците в разпрата. 21-годишният подбудител и извършител на хулиганството е задържан със заповед за срок до 24 часа в 1 РУП – Плевен, след което е приведен в ареста на Окръжна следствена служба – Плевен за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Мотивите за престъплението се изясняват, но по първоначални данни в основата е стара семейна вражда. На 28 април е образувано досъдебно производство във Второ РУП – Плевен за хулиганство. Продължава работа разследващ полицай.
Допълнителна проверка е установила, че задържаният е засечен ден преди участието му в хулиганството и в друго престъпление. На 26 април около 22:30 часа в село Дисевица при полицейска проверка на лек автомобил „Опел Вектра“ е установено, че той е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление на началник РУП – Д. Дъбник, влязло в сила на 6 август 2013 г. За престъплението е уведомен дежурен прокурор и е образувано бързо полицейско производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...