Акценти
Начало / Крими / Полицаи от Кнежа разкриха отвличане в Долна Митрополия за часове

Полицаи от Кнежа разкриха отвличане в Долна Митрополия за часове

полиция

Полицаи от Кнежа разкриха отвличане на 35-годишен от Долна Митрополия часове след престъплението. Сигнал за инцидента е подаден от близък на похитения в РУП – Кнежа на 7 май в 10.34 часа. При скоростно разследване на полицията извършителите са задържани –  45-годишен, 35-годишен, 22-годишен – и тримата от село Бреница, и 18-годишен от село Лазарово. От проведените оперативни действия е установено, че на 7 май около 10:30 часа на около 400 метра от село Бреница, в посока село Глава, четиримата са принудили за спре 28-годишен водач на лек автомобил „Мицубиши”. Извели от колата 35-годишния му спътник, нанесли му побой край пътя, а после насила го качили в багажника на лек автомобил „БМВ“.

Откарали го в къщата на 45-годишния в село Бреница. Там отново му нанесли побой. Извършителите са задържани за 24 часа. „БМВ”-то е иззето. След оглед от него като веществени доказателства са иззети отверка с черна дръжка и платнище с биологични следи по него. Похитеният е освидетелстван в Катедра „Съдебна медицина” – Плевен.

Лекарите са констатирали охлузни рани, като няма опасност за живота му. По първоначална информация отвличането е заради стара вражда и неуредени семейни отношения. Преди дни между петимата в различно съучастие имало побой по хулигански подбуди в друго населено място. Образувано е бързо полицейско производство. Уведомен  е прокурор при  ОП – Плевен. Работа  продължава  разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...