Акценти
Начало / Крими / Полицаи надушиха следите на домови крадци в Мечка

Полицаи надушиха следите на домови крадци в Мечка

kradec3

Полицаи са преследвали домови крадци в Мечка, информират от пресцентъра на полицията в Плевен. По следите на престъпниците са щурмувани частни адреси в селото. На 21 ноември за времето от 7 часа до 12 часа служители на реда от Плевен, Пордим, Левски и Никопол са провели съвместна акция. Извършени са претърсвания,  обиски и проверки за установяване на авторите на взломни домови кражби. Издирвани са и откраднати вещи.

В дома на 31-годишен са намерени комплект инструменти в метална кутия, които са обявени за откраднати. В къщите на 49-годишен и 48-годишен са открити 4 пуйки, меден котел, велосипед, елкабел и удължител 30 м, които също са откраднати на територията на РУП-Левски. Иззети са арматурни ножици към досъдебно производство на РУП – Левски и открадната медна лозопръскачка от частен дом в село Коиловци, а в имота на 43-годишен е открит откраднат елкотлон.

Престъпленията са регистрирани през 2013 година. Мъжете са рецидивисти и с множество присъди. Работа по случаите продължават разследващи полицаи. Сезирана е прокуратурата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...