Начало / Общество / Поклон пред паметта на Апостола в град Левски

Поклон пред паметта на Апостола в град Левски

Внушително гражданско поклонение пред паметника на Апостола в град Левски днес изрази дълбоката почит на жителите на града към личността ,живота и делото на българинът останал в сърцето на своя народ Васил Иванов Кунчев – Левски.

С минута мълчание почетохме паметта на Апостола на българската свобода, завещал ни своята велика човещина и любов към отечеството.

„145 години на този ден свеждаме глава за почит и преклонение пред подвига на Левски. 145 години Апостолът е наша Икона , наше Знаме”, каза кметът на Община Левски Любка Александрова в обръщението си днес, като  пожела да се вслушаме в неговите завети, да поискаме да живеем с неговите мечти за свободен народ и подредена българска държава.

Любка Александрова припомни мисли на Васил Левски, в които той непоколебимо сочи пътя и изразява вярата си в българина и неговата сила.Мисли ,идеи  и закони, които са общочовешки и християнски, но най-вече български. Трябва ли ни друга конституция, когато имаме Левски. Време е да чуем какво ни говори и се равняваме по него.каза Александрова.

Отец Християн Боянов припомни факти и събития, белязали живота и саможертвата на Апостола и прикани всички да се замислят какво правят за отечеството.

Стихове и песен за Васил Левски бяха изпълнени от ученици. Венци  и цветя поднесоха признателните поколения .

Сред гостите бяха д-р Калин Поповси –депутат от ВМРО- БНД и Татяна Божинова-зам.областен управител на Област Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...