Акценти
Начало / Култура / Познатият Хинко Хинков с непознато „бъбрива” изложба в Къщата на художниците

Познатият Хинко Хинков с непознато „бъбрива” изложба в Къщата на художниците

На 8 март – красивият и цветен празник, поетичният художник Хинко Хинков избра да открие своя самостоятелна изложба в Къщата на художниците. Тя е не само подарък за празника, но и голяма изненада за всички негови почитатели. Неочаквано бъбрива изложба, защото в нея художникът показва свои рисунки, които разкриват душата му по най-интимен начин, каза при предствянето на изложбата снощи в Къщата на художниците Светла Тончева – приятел на художника и уредник в Арт център Плевен.

Познатият и непознат Хинко Хинков посетителят ще открие в неговите рисунки с акварели, пастели, моливи, някои от тях върху амбалажна хартия, но не по-малко въздействащи. Наред разпознаваемите пейзажи на Хинко Хинков са подредени голи женски тела, цветя, птици, портрет на любимия внук и на приятеля художник. Всяка от трите зали на Къщата на художниците представя различната физиономия на твореца.

Имам представа за художника Хинко Хинков, но това, което виждам в тази изложба, пълноценно обогатява представата ми за вашето творчество, каза кметът Георг Спартански, който заедно с началника на отдел „Култура” – Стефка Григорова, дойдоха на откриването на изложбата, за да поздравят твореца.

Този месец Хинко Хинков изпълва 65 лета и по този повод пожеланието към него беше  творческата му бъбривост да продължи  да ражда още и още картини, да реди изложби и да определя чести срещи със своето изкуство.

Приятелите и почитателите на изкуството не бива да пропускат тази изненадваща среща с Хинко Хинков в Къщата на художниците.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...