Акценти
Начало / Общество / Повече ресурс за интеграция на етническите малцинства поискаха на среща в Червен бряг

Повече ресурс за интеграция на етническите малцинства поискаха на среща в Червен бряг

Възможностите в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” да има повече ресурси за  интеграцията на етническите малцинства, за да се повиши тяхната конкурентност на пазара на труда, беше едно от предложенията, направени по време на среща в Червен бряг, организирана от Областния информационен център – Плевен. На срещата бяха популяризирани откритите процедури за кандидатстване по Оперативните програми в община Червен бряг.

Поканените  за участие  представители на институции и организации, общинските администрации, както и всички заинтересовани граждани от общината имаха възможност да се запознаят с отворената процедура “Подкрепа за изготвяне на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие – II”,  представена от Александър Костов, експерт Информационно обслужване и услуги. Акцент на срещата бяха приоритетите през следващия програмен период 2014-2020 г. представени от Йонка Янакиева, управител на ОИЦ – Плевен.

Кметът Павлин Фильовски сподели, че Община Червен бряг има изготвено проектно предложение  по представената процедура. А вчера, 19 март, то е представено на „Работна среща за интегрираните планове за градско развитие в контекста на новия програмен период 2014-2020 г.”, която се проведе в Пловдив.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...