Акценти
Начало / Последни новини / Плевен ще е домакин на финала за Суперкупата на България по мини футбол

Плевен ще е домакин на финала за Суперкупата на България по мини футбол

Финал за Суперкупата на България на Българската асоциация по мини футбол ще се проведе на 2 септември в Плевен. На терена ще излязат двата най-силни отбора на страната за отминалия сезон – „Лев Инс” – София, спечелил Лига България  и „Сборная” – Благоевград, първи в Шампионска лига.

Надяваме се, че ще се получи истински празник за града, каза днес на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен главният мениджър на БАМФ – Пламен Божидаров. Заедно с него в пресконференцията участваха Братан Братанов – председател на БАМФ, Димитър Николов – председател на БАМФ – Плевен и основният спонсор на проявата Стоян Томов.

За двамата финалисти последният мач за суперкупата на БАМФ ще е генерална тренировка преди участието им в клубната шампионска лига, която ще се проведе  в Словения между 7 и 10 септември. В турнира ще участват 108 отбора от различни краища на стария континент, между които и осем отбора от България. Пет от тях са от София, два – от Пловдив и един от Благоевград.

Амбицията на БАМФ е във всеки по-голям град да има турнир, който да излъчва участници в националната лига, подчерта Братан Братанов. От БАМФ ще кандидатстват за домакинство на европейски форум през 2019 г.

В момента в България с мини футбол се занимават около 16 000 ентусиасти. В Плевен има 20 клуба по мини футбол и местното ръководство среща все по-голямо разбиране от страна на спонсорите. „Има трудности, но с много преговори успяхме да привлечем хора, които да ни подкрепят финансово”, обясни Димитър Николов.

Мини футболът, а и спортът като цяло, имат нужда от подкрепа, за да изкараме младите хора да спортуват и да се занимават със смислени неща, допълни Стоян Томов.

За подкрепата, която бизнесменът оказва, той получи почетен плакет на БАМФ.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...