Акценти
Начало / Спорт / Плевенчанката Рената Петкова с бронз от Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки

Плевенчанката Рената Петкова с бронз от Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки

рената пенкова

Лекоатлетката на АК „Георги Дъков“ (Плевен) Рената Петкова се завърна от Балканското първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст с бронзов медал, съобщава plevensport.eu. Възпитаничката на Галя Николова стана трета на Балканите в дисциплината тласкане на гюле. Рената запрати уреда на разстояние 13.45 метра и грабна бронза. Четвърта в сектора остана нейната основна съперничка в България в тази възрастова група Анна Чиприянова, която тласна гюлето с цели 67 см по-малко от Рената – 12.78 метра.

Припомняме, че в първия ден на шампионата, който се проведе на 5 и 6 юли в гръцкия град Серес, Рената Петкова участва и в дисциплината мятане на диск, където се нареди на шесто място с 46.43 метра. Другите двама лекоатлети от областта, които представяха България на Балканиадата – плевенчанинът Даниел Анков и червенобрежанинът Сунай Янушев не успяха да вземат медали, съответно в скока на дължина и високия скок.

Общо 12 медала взеха българските атлети от Балканския шампионат в Гърция. По този начин българският отбор завърши на пето място в класирането по точки със 157 и на шесто място в класирането по медали.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...