Акценти
Начало / Култура / Плевенчани се насладиха на оперетата „Веселата вдовица“

Плевенчани се насладиха на оперетата „Веселата вдовица“

Една от най-популярните и обичани оперети в света имаха възможност да гледат снощи плевенчани. „Веселата вдовица“ от Франц Лехар бе представена в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869″ в Плевен. Постановката е на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново, а режисьор е Петко Бонев. диригент е Васил Вълчев.

Несравнимата музика на Франц Лехар превръща „Веселата вдовица“ в един от най-големите хитове в световната оперетна класика. Създаването на творбата е свързано с интересни парадокси и балкански инциденти.

Веселата вдовица 4

Един ден граф Данило Данилович се влюбва в хубавата, но бедна Хана, но чичо му аристократ, чийто наследник е той, попречва на връзката и Хана се жени за стария страшно богат банкер Главари. Той умира скоро след сватбата и оставя на жена си цялото си състояние, а Данило заминава като секретар на посолството на Понтеведра в Париж. Там Хана и Данило се срещат отново за първи път след няколко години. Хана е твърдо решена, да не изпусне за втори път желания от много жени мъж.

Следваща Предишна
Веселата вдовица 3
Веселата вдовица 1
Веселата вдовица 2
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...